Poniedziałek, 23 Października 2017 roku.

Spotkanie z autorami książki „System prawa żywnościowego”

9 marca br. w siedzibie Kancelarii Wardyński i Wspólnicy odbyło się spotkanie z prof. dr hab. Małgorzatą Korzycką oraz dr hab. Pawłem Wojciechowskim, autorami książki „System prawa żywnościowego”. Jest to pierwsze w Polsce tak szerokie i pogłębione opracowanie prawa żywnościowego.

Spotkanie otworzyła dr Ewa Butkiewicz i Joanna Krakowiak z praktyki life science i postępowań regulacyjnych. Następnie o „Systemie prawa żywnościowego” opowiedział prof. Roman Budzinowski. Autorzy książki – Prof. Małgorzata Korzycka i dr hab. Paweł Wojciechowski – opowiedzieli o powstawaniu książki i o pracach Pracowni Prawa Żywnościowego.

„System prawa żywnościowego” to książka opracowana i wydana przez wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA. Publikacja ujmuje prawo żywnościowe jako odrębną dyscyplinę regulującą bezpieczeństwo i jakość żywności. Przedmiotem analizy są zarówno regulacje unijne, jak i polskie, tzw. międzynarodowe prawo żywnościowe oraz w niezbędnym zakresie prawo żywnościowe niektórych państw.

Książka „System prawa żywnościowego” będzie z pewnością przydatna dla prawników, sędziów, producentów i dystrybutorów żywności, a także konsumentów żywności, którym pomoże dokonywać świadomych wyborów.

 

Artykuły powiązane